Is mijn kind te ziek om naar school te gaan?

Ik kan meestal goed inschatten wanneer mijn kinderen te ziek zijn om naar school of een kinderdagverblijf te gaan. Maar andere keren – zoals wanneer ze slepen maar geen koorts hebben – weet ik het gewoon niet zeker. Hoe weet ik wanneer ze goed genoeg zijn om naar school te gaan en wanneer ze thuis moeten blijven?
– Allyson

Weten of een kind goed genoeg is om naar school te gaan kan moeilijk zijn voor elke ouder. Het komt er vaak op neer of een kind nog wel kan deelnemen op school. Een zere keel, hoest of een lichte congestie betekent niet altijd dat een kind niet altijd de les en andere activiteiten aankan.

Als je twijfelt, check dan eerst in. De meeste kinderopvang, kleuterscholen en lagere scholen hebben regels over wanneer kinderen thuis te houden. Zo hebben kinderen met streptokokkeel bijvoorbeeld eerst een dosis of twee antibiotica nodig, wat kan betekenen dat ze de dag na de diagnose thuisblijven (of mogelijk langer).

Koorts zonder andere symptomen is meestal geen reden voor een kind om thuis te blijven. Maar veel scholen of kinderopvangcentra vragen dat een kind niet eerder terugkeert dan 24 uur nadat de koorts op natuurlijke wijze is gebroken (zonder koortsverlagende medicijnen).

Waterpokkenpokkenpijnlijke plekken moeten droog en korstvormig zijn voordat de kinderen weer naar school gaan (meestal duurt dit ongeveer 6 dagen). Andere besmettelijke infecties – zoals rode hond, kinkhoest, bof, mazelen en hepatitis A – hebben specifieke richtlijnen om terug te keren naar school. Uw dokter kan u helpen dit uit te zoeken.

Luizen, schurft en ringworm moeten kinderen niet van school houden. Als het probleem wordt gevonden door de leraar of de schoolverpleegkundige, moet het kind tot het einde van de dag op school blijven. Kinderen die hun eerste behandeling na schooltijd krijgen, moeten de volgende ochtend naar het klaslokaal kunnen terugkeren.

Kinderen met verkoudheid, hoest of pinkeye kunnen naar school gaan als ze zich goed genoeg voelen, geen koorts hebben en niet zoveel zorg nodig hebben dat ze de leraren zullen belasten. Sommige scholen of kinderopvangcentra hebben tijd thuis nodig of een doktersbriefje voor pinkeye, dus vraag naar hun beleid.

Natuurlijk, stuur nooit een kind naar school die koorts heeft, misselijk is of moet braken, of diarree heeft. Kinderen die hun eetlust verliezen, kleverig of lethargisch zijn, klagen over pijn, klagen over pijn, kwijlen met mondpijn, of die gewoon niet lijken alsof ze zelf ook een ziektedag moeten nemen. Als je kind meer zorg nodig heeft dan de leraar kan bieden, is het alleen maar eerlijk tegenover de andere kinderen dat je kind thuis blijft.

Het belangrijkste, ga met je gevoel mee. Je kent je kinderen het beste. Als je zoon de snuffels heeft, maar thuis niet is vertraagd, is de kans groot dat hij goed genoeg is voor het klaslokaal. Maar als hij de hele nacht hoest en het moeilijk heeft om ‘s morgens op te staan, moet hij het thuis misschien rustig aan doen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.