Wimperextensions

Niet iedereen is geboren met wimpers die tot aan de hemel reiken. Door middel van wimperextensions kun je je wimpers langer en voller maken. De wimpers worden haartje voor haartje op je eigen wimpers aangebracht, waardoor het een natuurlijk effect heeft. De wimperextensions zijn van hoogwaardig, anti-allergisch materiaal en blijven gemiddeld twee maanden zitten, totdat de natuurlijke wimper uitvalt. Om een mooi resultaat te blijven behouden wordt aangeraden om binnen 2 tot 4 weken een opvulbehandeling te laten doen.

Voor het zetten van wimperextensions duurt een eerste behandeling zo’n 45 tot 60 minuten.

Nieuwe set wimperextensions € 45.00
Opvulbehandeling binnen 2 weken € 15.00
Opvulbehandeling binnen 3 weken € 25.00
Opvulbehandeling binnen 4 weken € 35.00
Verwijderen van de wimperextensions € 15.00

Veelgestelde vragen

Hoeveel wimperextensions worden er geplaatst?
Er worden zo’n 60 a 100 wimpers per oog geplaatst, afhankelijk je eigen hoeveelheid wimpers.
Kan ik gewoon make-up blijven gebruiken?
Dat kan, maar het wordt wel geadviseerd om make-up en remover te gebruiken op waterbasis. Producten op oliebasis zorgen er namelijk voor dat de lijm oplost. Het gebruik van mascara is in veel gevallen niet meer nodig door de wimperextensions.
Zijn er dingen die ik niet kan doen met wimperextensions?
Je kunt in principe alles doen; zwemmen, naar de sauna, sporten.
Zijn de wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?
Nee. De wimperextensions vallen uit wanneer de eigen wimper uitvalt. De wimpers zijn daarnaast zo licht dat je ze niet voelt zitten en de eigen wimpers dus ook niet breken.
Hoe lang blijven de wimperextensions zitten?
De wimperextensions vallen uit wanneer de eigen wimpers uitvallen. Dit duurt gemiddeld twee maanden, afhankelijk van de levensduur van de natuurlijke wimpers. Eigen wimpers vallen gemiddeld na twee maanden uit en dan maakt het lichaam een nieuwe wimper aan. Hoe snel één wimperextension uitvalt hangt dus af van de wimper waarop deze is geplaatst.
Hoe houd ik mijn wimperextensions het mooist?
Het wordt aangeraden om eens in de 2 tot 4 weken een opvulbehandeling te laten doen. Dit duurt gemiddeld 45 minuten, afhankelijk van hoeveel wimpers er al uit zijn gevallen.
Hoe kan ik de wimperextensions verwijderen?
Wanneer je de wimperextensions volledig wil verwijderen is het verstandig dit bij de salon te laten doen. De wimperextensions worden voorzichtig verwijderd met een speciale gel. Zelf aan de wimperextensions trekken om deze te verwijderen kan beschadigingen aan de eigen wimpers veroorzaken. Dit wordt dus afgeraden. Het verwijderen van een oude set wimperextensions is gratis, wanneer je direct weer een nieuwe set laat plaatsen.
Kan ik ook wimperextensions nemen als ik een bril of contactlenzen draag?
Dat kan, bij een bril is het verstandig om niet te lange wimpers te nemen om te voorkomen dat deze tegen de bril aankomen. Contactlenzen zijn geen probleem, alhoewel het prettig is als je ze tijdens de behandeling even uit doet, omdat je vrij lang je ogen gesloten moet houden.
Heb je ergens last van na het plaatsen van de wimpers?

Tijdens de behandeling:
Het plaatsen van wimperextentions hoort geen pijn te doen of irritatie te veroorzaken. Het mag niet branden of prikken. Je hoort eigenlijk niets te voelen, behalve dat er “iets” met je wimpers gebeurt. Is dit wel het geval, geef dit dan direct aan! Een traantje kan een enkele keer voorkomen. De ogen zijn waarschijnlijk per ongeluk iets opengegaan door knipperen en de lijmdamp geeft een kort naar gevoel. Dit trekt binnen een minuut weg en is niet schadelijk. Huil je veel tijdens of meteen na de behandeling? Dat hoort niet! Geef dit ook direct door aan je styliste.

Binnen 24 uur na de behandeling:
Rode ogen, lichte irritatie: je hebt waarschijnlijk gevoelige ogen en hebt een reactie op de lijmdampen of de tape. Dit trekt binnen een dag of twee weg.
Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn: dit is een allergische reactie. Bij een milde allergische reactie moeten de extentions zo spoedig mogelijk verwijderd worden. Is de reactie erg heftig? Slik dan een aantal dagen anti-histamine tabletten en zodra de ergste symptomen wat gezakt zijn moeten de extensions alsnog worden verwijderd. Een allergische reactie komt zelden voor, maar kan zich opbouwen in de loop der tijd. We kunnen een allergietest bij je doen om te zien wat de reactie heeft veroorzaakt en daar een eventuele volgende behandeling op aanpassen.

Na 24 uur na de behandeling:
Jeuk, lichte irritatie: waarschijnlijk heeft vuil zich tussen je extensions opgehoopt. Was de wimpers grondig met babyshampoo, laat de wimpers drogen en kam daarna de achtergebleven vuilresten eruit.
Het gevoel alsof er iets in het oog prikt: er is waarschijnlijk een extension losgeraakt. Kijk of je de loszittende extension voorzichtig kunt verwijderen door de wimpers te borstelen. Lukt het niet en blijf je na een dag nog steeds het zelfde gevoel houden? Laat ons dan de extension verwijderen.
Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn, pus: als dit een aantal dagen na de behandeling optreedt dan is het waarschijnlijk een infectie. Meestal wordt dit veroorzaakt door het niet dagelijks grondig schoonmaken van de ogen. De extensions dienen verwijderd te worden en het halen van een oogzalf bij de huisarts is noodzakelijk om de infectie te bestrijden.

Schoonmaken van je wimpers om eventuele infecties te voorkomen

Iedere dag hopen zich dode huidcellen, talg, vuil en stof zich op tussen je wimpers. Ook oogmake-up dient grondig te worden verwijderd. Als de wimpers schoon zijn blijven ze bovendien veel langer mooi!
We hebben ook kant en klare reinigingsproducten en oogmake-upremovers in het assortiment.
Gebruik liever geen wattenschijfjes of wattenstaafjes om je extensions schoon te maken. Er kunnen pluisjes in je extensions blijven hangen die je lastig weer weg kunt halen. Gebruik in plaats daarvan een schone make-upkwast of je vingers.

 

Wimperuitval

Gemiddeld verlies je dagelijks 3 natuurlijke wimpers en dus ook extensions. Na 1 week: 21 wimpers, na 2 weken: 42 wimpers, na 3 weken: 63 wimpers. Dit proces kan per persoon verschillen. Zo zal een persoon die bijvoorbeeld een snelle groeicyclus heeft meer wimpers dan gemiddeld verliezen.

Er zijn diverse factoren die de wimperuitval beïnvloeden, zoals: hormonen, dieet, vette huid, verkeerd make-upgebruik, verkeerde verzorgingsroutine, het niet opvolgen van nazorginstructies, stress, medicijngebruik, veel outdoor activiteiten, trekken of pulken, overmatig borstelen, veel huilen. Daarnaast hebben we te maken met seizoensgebonden uitval: de lente en herfst shed. Tijdens de overgang van de seizoenen gaan zowel mens als dier in de rui. Gedurende enkele weken kun je meer wimpers dan normaal verliezen. Pas op met hitte vlakbij je extensions, zoals boven pannen hangen, ovens openen of aanstekers. Dit kan je wimpers verschroeien.